Jobsamtale: 5 klassiske spørgsmål du SKAL have forberedt et svar til


 

Author translation picture

Du har det gode CV, du fik sendt ansøgning afsted, og nu er du inviteret til jobsamtale, men hvilke spørgsmål stiller de mon til din jobsamtale? Følg godt med her. Til din jobsamtale kommer du sandsynligvis ud for mange spørgsmål. Særligt kommer du nok ud for to typer – de klassiske og et par med formål til at slå dig lidt ud af kurs. De sidste kan du ikke forberede dig på, og det er meningen. Men de klassiske spørgsmål, ja, de er klassiske af en grund. Og din potentielle arbejdsgiver bliver ikke imponeret over dig, når du ikke er i stand til at svare på de klassiske og velkendte spørgsmål som “Fortæl lidt om dig selv” til din jobsamtale. 

Selvom det er velkendte spørgsmål, som vi alle kender til i et eller andet omfang, så kan de altså være svære at greje. Hvad præcis vil de vide? Læs med her og få en oversættelse på de klassiske spørgsmål. Find ud af præcis, hvordan du skal svare og leve op til deres forventninger om et knaldgodt svar til (i deres øjne) de nemmeste spørgsmål nogensinde. 

 

visual aid jobsamte klassiske spørgsmål du skal have forberedt et svar på

 

Spørgsmål 1: “Fortæl mig lidt om dig selv”

Her ledes der altså ikke efter din livshistorie. Hold det kort og kontant, maks 2 minutter. Men glem ikke, at de hyrer dig som person. Altså, er de også interesseret i dig som person, så hold dig fra en robotlignende genfortælling. Giv den lidt personlighed, hvis muligt. 

Kom gerne ind på:

  • din uddannelse
  • din erfaring
  • kort om din personlighed 
  • kort om dine mål. 

Her er det rigtig vigtigt, at du er opmærksom på dit sprog og sørger for at være velformuleret. Husk derudover, at vi, som mennesker, har en naturlig tendens til at snakke os selv ned. Det skal vi ikke. Vær positiv om dig selv og dine egenskaber. 

ØVELSE/forberedelse inden samtalen:

En lille øvelse du kan forberede hjemmefra er at starte med at lave en tale der varer omkring et halvt minut. Pynt derefter din tale med 3-5 positive egenskaber om dig selv. Og det er det. Ikke mere. Så handler det bare om at få indøvet denne lille salgstale af dig selv, til du kan den udenad. 

Spørgsmål 2: “Hvad er din største styrke?”

En rigtig klassiker af et spørgsmål til en jobsamtale. Her er nogle ting, du særligt skal fokusere på når du formulerer dit svar.

Match styrker til stillingen

Her leder de efter dine styrker, ja, men mere præcist leder de altså efter dine styrker, der matcher netop dette job. Ligesom du skal rette vores CV mod en bestemt virksomhed, så skal du også rette dine svar til den givne virksomhed. Eksempelvis er du måske virkelig god til at arbejde selvstændigt, men denne specifikke stilling har rigtig meget samarbejde med andre. Hvis du også er super god til at arbejde i teams, så er det denne styrke du fremhæver, da den passer til den givne stilling. 

Kom med eksempler

Sørg for at have forberedt mindst et eksempel per styrke. Sørg for, at du kan fortælle, hvordan disse styrker kommer til udtryk og hvornår du sidst gjorde brug af dem. Dette skal ikke være en lang anekdote, men rettere et kort, velovervejet og tydeligt eksempel, der highlighter dine styrker. 

ØVELSE/forberedelse inden samtalen:

Inden samtalen kan du sørge for at have sammensat en liste med alle dine styrker, kompetencer og egenskaber. Tænk dernæst over, hvilke styrker der er brug for i præcis denne stilling i præcis denne virksomhed. Udvælg 3-5 styrker. Fortæl om disse til din jobsamtale, med eksempler – så mange som muligt.

Spørgsmål 3: “Hvad er din største svaghed?”

Dette spørgsmål stilles tit til en jobsamtale, og kan være en tricky én. De fleste af os har nemt ved at komme i tanke om vores styrker, men at fortæller om vores svagheder? Den er svær. Særligt da du jo ikke vil skræmme dem væk. 

Derfor er det vigtigt, at du vælger en svaghed, som du kan vinkle. Du behøver ikke nødvendigvis vinkle den til en styrke (mon ikke de kan gennemskue den?), men du kan jo sagtens vælge en svaghed, som du nu er i gang med at blive bedre til. 

Vælg derfor gerne en svaghed, der kan udvikles. Vis, at du er en refleksiv person med selvindsigt, der ikke er bange for at udvikle sig! 

Her må du gerne fokusere på to ting: 1) at det ikke er den mest generiske svaghed, og 2) at det er en svaghed, du faktisk har. 

Et eksempel på en meget generisk svaghed (som mange af os dog har) kunne være, at du har tendens til at være en tand perfektionistisk og derfor kan have svært ved at lægge en arbejdsopgave fra dig. Fordi der altid lige er noget, du kan forbedre.

Vælg så i stedet at forklare det på en anden måde. Perfektionistisk kan nemt lyde lidt for meget som et kompliment.  Fx kan du sige, at du har en tendens til at overtænke, hvilket betyder, at du kan være lidt langsom i dine arbejdsopgaver. Vigtigt af alt, er at du følger din svaghed op med “men dette er jeg blevet bevist om. Derfor har jeg valgt at ….”. I dette tilfælde kunne det være, at du lægger stramme deadlines så du ikke har for meget tid til at overtænke. 

ØVELSE/forberedelse inden samtalen:

Lav en brainstorm med svagheder som du faktisk har. Det er meget nemmere at tale ærligt end at skulle huske en historie man har fundet på. Tænk dernæst over, hvordan du har eller kan arbejde på denne svaghed. Hvis man fx er rigtig god til at lave sine opgaver i sidste øjeblik, så kan det gøre alverdens forskel at lave faste deadlines gennem hele arbejdsperioden for den opgave. 

Hvis du er helt blank på svagheder, jamen, så spørg en til råds, som kender dig rigtig godt. Dette kan være en forælder, en søskende, kæreste, ven, kollega, etc. 

Sidst, men ikke mindst, kan du lave en brainstorm over arbejdsområder du mindst kan lide at arbejde med. Det med at kunne lide noget og være god til noget følges ofte ad for os mennesker. Så måske du kan finde nogle svagheder gennem denne lille øvelse.

Spørgsmål 4: “Hvorfor skal vi ansætte lige præcis dig?”

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at de har flere ind til samtale end dig. Derfor skal du også have et velovervejet svar klar, hvis du spørger hvorfor de skal vælge lige dig. Du sælger selvfølgelig dig selv gennem din besvarelse på diverse andre spørgsmål. Men se det her, som en mulighed for lige at få lov til at komme med den sidste salgstale. Her skal du rigtig gerne fokusere på dine styrker og dine erfaringer og præcis, hvordan disse opfylder virksomhedens behov. Kom gerne med eksempler på, hvordan en given styrker eller erfaring kan styrke virksomheden. 

ØVELSE/forberedelse inden samtalen:

Research virksomheden forinden din samtale. I deres stillingsopslag står der gerne, hvilke opgaver de forventer du skal varetage. Find ud af, hvilke af dine styrker og erfaringer kan bruges til disse specifikke opgaver. Kig derudover gerne på deres hjemmeside eller andre steder, hvor du kan finde ud af deres generelle målsætninger. Disse skal du ideelt også gerne rette dit svar mod. 

Spørgsmål 5: “Hvorfor vil du gerne arbejde hos XXX?”

Her ledes der ikke efter arbitrære svar som “jeg synes bare, XXX branchen er så spændende”. Din jobsamtale er forhåbentligt ikke som en opgave fra folkeskolen, hvor du bare skulle vælge et eller andet emne. Vis, gennem dit svar, hvordan du kan opfylde virksomhedens behov og ønsker for deres egen vækst. Nævn nogle særligt attraktive faktorer ved jobbet og virksomheden, fx. deres bæredygtige profil. Hertil kan du jo beskrive, hvor interesseret du er i bæredygtighed og denne virksomheds grønne profil, og hvordan du gerne vil være en del af at fremme præcis det. Hav også fokus på dig – hvad der er interessant for dig ved denne stilling. Dette kunne være, hvordan du kan se dig selv udvikle dine kompetencer hos dem. 

ØVELSE/forberedelse inden samtalen:

Research virksomheden hjemmefra og kig på deres målsætninger. Er du fx særligt interesseret i bæredygtighed og klimaet, så gå ind på HoodHeroes.co og tjek virksomhedens grønne status ud. Udvælg de mål, du finder interessante og kom med eksempler til, hvordan særligt du, med dine særlige kompetencer og erfaringer, kan hjælpe dem med deres mål.