Hvordan skriver man en jobansøgning?
Gode råd og jobansøgning eksempel


De fleste virksomheder læser CV’et først, hvorfor dét er en rigtig vigtig ting at have på plads. Dernæst skal jobansøgningen også være skruet fornuftigt sammen. Og det er ikke en tekst, du bare kan forfatte på to minutter. I hvert fald ikke hvis du godt kunne tænke dig at fange virksomhedens opmærksomhed og dermed komme tættere på dit drømmejob. Men hvad skal der egentlig til for at lige netop din jobansøgning slipper igennem nåleøjet? Hvordan skal du opbygge den, hvad skal den indeholde og hvordan præsenterer du bedst indholdet?

En virksomhed får i gennemsnit 52 ansøgninger og bruger omkring 2 minutter på at læse den i første screening. Det gælder altså om at fange deres opmærksomhed lynhurtigt, så de får øje på det store potentiale, du kan byde ind med. Derfor skal din ansøgning være super skarp. Det skal med andre ord være en motiveret ansøgning. Puha, det lyder krævende og omfattende. Men bare rolig for øvelse gør mester. Og vi har sat os for at klæde dig på, så du kan få skrevet en jobansøgning, der slår benene væk under din fremtidige arbejdsgiver.

 

person skal skrive god jobansøgning og få drømmejobbet

 

 

Forskellige typer jobansøgning

Det er en kunst at skrive en god ansøgning, der fanger virksomhedens interesse. Du skal også være opmærksom på, hvad det er for en type ansøgning, du skal skrive. Helt overordnet er der en uopfordret og en uopfordret. Vi forklarer kort, hvad forskellen er:

En opfordret ansøgning betyder, at du søger et job på baggrund af et stillingsopslag. Det er altså virksomheden, der aktivt søger en ny kandidat til en bestemt stilling. De er bevidste om deres behov for en ny medarbejder, og det er din opgave at overbevise dem om, at du er den rette til jobbet. 

Brug stillingsopslaget til at få indblik i, hvad virksomheden forventer. Det er helt essentielt, når du skal målrette din jobansøgning og forklare din motivation for jobbet. Du er mere bundet ved en opslået stilling. 

En uopfordret ansøgning betyder, at du søger et job hos en virksomhed uden at denne har opslået en ledig stilling. Virksomheden annoncerer derfor ikke pt et behov for en ny medarbejder. Det er derfor din opgave at overbevise dem om, at de faktisk har brug for dig på deres team. 

83% af virksomhederne siger, at man kan søge uopfordret hos dem. Størstedelen mener endda, at det gavner dem at modtage uopfordrede ansøgninger. De fleste ønsker, at du søger skriftligt, og helst gennem de formelle kanaler såsom virksomhedens fællesmail. 

Når du søger uopfordret, er der især to ting, virksomhederne vægter højt. For det første at du præsenterer dine kompetencer kort og præcist. For det andet at du viser stor motivation for at blive en del af virksomheden.

Fælles for jobansøgningerne er, at du skal gøre det tydeligt, hvad du kan tilbyde og hvordan du kan gøre det i praksis. Læs mere om, hvordan du formidler dine kompetencer her.

 

Den gode jobansøgning. Gode råd til at skrive den.

En god ansøgning har en længden på 1 side – det foretrækker 70% af virksomhederne i hvert fald. Det er ikke meget plads til at præsentere dig selv på, og det gælder derfor om at være knivskarp i sine formuleringer. Vi har samlet nogle gode råd til, hvad du skal fokusere på for at skrive en god jobansøgning. Rådene kan du både bruge i en opfordret og uopfordret ansøgning:

logo Beskriv det faglige og personlige match mellem dig og virksomheden.

logo Vær tydelig i din motivation for jobbet

logo Gør ansøgningen personlig og vis hvem du er

logo Kom med konkrete eksempler på dine kompetencer

logo Drop det sikre og gør din ansøgning til spændende læsning

logo Fokuser på, hvad du kan give virksomheden og ikke kun din egen vinding 

logo Benyt dig af et overskueligt layout

 

Jobansøgning eksempel

Nu ved du en masse om den gode jobansøgning, og burde derfor fluks kunne komme i gang med at skrive din egen. MEN det er for mange lettere sagt end gjort – især hvis det er en af dine første ansøgninger, du skal til at skrive. Vi har derfor samlet fire eksempler på, hvordan en god jobansøgning kan se ud. Brug dem som inspiration, da de sikkert ikke er målrettet præcis den type stilling, som du har i tankerne at søge hos.

Eksempel 1 – Studentermedhjælper

Eksempel 2 – Nyuddannet

Eksempel 3 – Fastansættelse

Eksempel 4 – Fastansættelse