Hvordan skriver man en opsigelse?
Gode råd og opsigelse skabelon.


Der kan være mange grunde til, at du ønsker at sige dit nuværende job op. Hvad end grunden er, så er det vigtigt at få lavet en korrekt og sober opsigelse. Det er en god afslutning for både dig og arbejdsgiveren. 

Du skal ikke få dårlig samvittighed over at ville sige dit job op. Så længe du har overholdt de aftaler, du og din arbejdsgiver har indgået, så er du i princippet i din fulde ret til at gå nye veje. Din opsigelse er ikke den første, arbejdsgiveren har fået, og det vil heller ikke være den sidste. Men før du kaster dig ud i det, så skal du have nogle formelle ting på plads. 

Det kan være svært at vide, hvordan man skal formulere en opsigelse. Du skal især huske at holde en venlig tone og samtidig være tydelig i dine formuleringer. På den måde udviser du respekt, og I undgår misforståelser. Dertil kan en professionel afsked muligvis give dig en udtalelse, og et godt netværk som kan være til din fordel i fremtiden. Hvad der så helt præcist skal stå i sådan en opsigelse, giver vi dig svar på her.

 

opsigelse skabelon

 

Opsigelse af job: skriftligt og i en god tone

Vi anbefaler, at du altid opsiger dit job skriftligt. Er du funktionær, så skal din opsigelse være skriftlig – for andre ansættelser er en mundtlig også gyldig. Grunden til at vi anbefaler at gøre det skriftligt er, at du undgår misforståelser og uenigheder om, hvorvidt du overhovedet har afgivet din opsigelse, og om den er rettidig og gyldig. 

Du skal gøre det helt tydeligt, at du opsiger dit job, og hvornår din opsigelse gælder fra. Men husk også den gode tone, for der er ingen grund til at smække med dørene. Vi ser fx lige for tiden en tendens til at mange vender tilbage til tidligere arbejdspladser. Tænk derfor også din opsigelse som et ‘på gensyn’ mere end et definitivt ‘farvel’. Selvom du i princippet ikke har pligt til at oplyse hvorfor, du opsiger jobbet, så er det god stil at komme med en kort begrundelse. Det handler om en balance mellem en formel og personlig tone.

Husk på at selve din opsigelse fungerer som dokumentation for, at du rent faktisk at opsagt dit job. Det er derfor en god ide at få din arbejdsgiver til at bekræfte at have modtaget og accepteret din opsigelse – igen helst på skrift. 

Du kan sige dit job op skriftligt på flere måder. Vi synes, det er god stil at aflevere den ansigt til ansigt – også selvom det kan føles mere grænseoverskridende end at sende den på mail. Hvis du afleverer den fysisk til din arbejdsgiver, så sørg for at have to kopier af opsigelsen med. Den ene er til din chef og den anden er til dig selv. Begge kopier skal underskrives for at være gyldige.

 

Vær opmærksom på deadlines

Lad os sige, at du har fået et nyt job, og derfor skal sige dit nuværende job op. Du har sikkert fået en dato for, hvornår du starter på det nye job. Derfor skal du tilpasse din opsigelse, så du får en fornuftig overgang fra ét job til et andet. Hertil er der nogle deadlines, du skal være opmærksom på: opsigelsesvarsel og rettidig opsigelse.

Med opsigelsesvarsel menes der, ikke underligt, et varsel for din opsigelse. Det er perioden fra den dag, du opsiger dit job, til den dag du stopper med at arbejde hos den pågældende virksomhed. Udgangspunktet for dit opsigelsesvarsel varer resten af den måned, hvor du har givet din opsigelse, plus den efterfølgende måned med. Hvilket vil sige, at hvis du fx siger op den 15. marts, så gælder dit opsigelsesvarsel til og med den 30. april.

Vær dog opmærksom på, at dit opsigelsesvarsel afhænger af, hvordan du er ansat: funktionær, timelønnet, tjenestemand eller overenskomstbestemt. Du vil som regel altid kunne finde svar i din ansættelseskontrakt. Sørg for at have styr på din ansættelseskontrakt, så du er bekendt med dine rettigheder samt de regler, du er underlagt.

Ydermere skal du huske en rettidig opsigelse, når du planlægger at sige dit job op. Reglerne er, at en opsigelse anses for rettidig, når den er modtaget af arbejdsgiveren indenfor arbejdstiden og senest den sidste arbejdsdag i måneden. Det vil sige, at afleverer du din opsigelse efter “lukketid” – også selvom det er sidste dag i måneden – så gælder din opsigelse ikke som værende rettidig.

 

Opsigelse skabelon

Vi har forsøgt at lave et eksempel på en jobopsigelse, som du kan bruge som skabelon og inspiration. Tænk eksemplet som én måde at kunne formulere en opsigelse på. Vi har fokuseret på balancen mellem det formelle og personlige, så opsigelsen bliver givet med god stil. Hvordan du vil formulere indholdet, er selvfølgelig helt op til dig.

Vi anbefaler dog, at din opsigelse indeholder følgende:

logo Dit fulde navn

logo Navnet og adressen for arbejdspladsen

logo Din stillingsbetegnelse

logo Dato for din opsigelse

logo Dit opsigelsesvarsel

logo Hvorfor siger du op

logo Din underskrift 

 

Et eksempel på en opsigelse:

Dato: 15.03.2020
Att: Bent Bentsen
Bents Butik A/S
Bentsensgade 1
1234 Bentby

Kære Bent,

Jeg opsiger hermed min stilling som salgsassistent ved Bents Butik A/S per 15. marts 2020 med fratrædelse den 30. april 2020.

Jeg har fået et jobtilbud som butikschef ved Bodils Butik A/S. Det er efter grundige overvejelser, at jeg har valgt at acceptere tilbuddet. Det er en ny spændende mulighed, og en stilling jeg har sigtet efter længe.

Beslutningen har ikke været nem at tage. Min tid hos Bents Butik A/S har været en sand fornøjelse, hvor jeg har fået lov til at udfolde og udvikle mig fagligt. Jeg vil gerne takke dig og resten af teamet for altid godt samarbejde og ikke mindst den tillid, I har vist mig i de fire år, jeg har arbejdet hos Bents Butik A/S. 

Du er altid velkommen til at skrive eller give mig et kald, hvis jeg kan være behjælpelig.

Med venlig hilsen

DIN UNDERSKRIFT 

Christian Christiansen
4321 Christiansby
Tlf: 12 34 56 78
E-mail: christian@email.dk