CV skabelon, CV eksempler og guide til det gode CV.


Det er rigtig vigtigt, at du har et godt og velskrevet CV – det er nemlig ofte det skriftlige førstehåndsindtryk. Tal fra Ballisager viser, at 80% af virksomhederne læser CV’et først, og bruger i gennemsnit to minutter på at læse dit CV. Ydermere dropper 50% af virksomhederne at læse ansøgningen, hvis CV’et ikke er interessant. 

Som du måske kan gætte, så anbefaler vi, at du bruge en god portion energi på dit CV. Og måske lidt mindre på ansøgningen. Vi siger ikke, at ansøgningen er irrelevant. Men hvad er ideen med at bruge tonsvis af energi på en ansøgning, der ikke bliver læst, fordi CV’et ikke spiller?

Så hvordan får du konstrueret det gode CV, som fanger virksomhedens opmærksomhed? Hvilke informationer bør være med, og hvordan skal det struktureres? Findes der en god CV skabelon og CV eksempler at tage udgangspunkt i? Det vil vi forsøge at give dig svar på her.

Et godt CV har dig som person, branchen og den enkelte virksomhed som omdrejningspunkt. Dertil er der nogle ting, som alle gode CV’er har tilfælles: der er korte, præcise, overskuelige og målrettede. Vi vil forsøge at hjælpe dig med at få lavet et skarpt CV, så dine chancer for at blive taget i betragtning af virksomheden bliver større. Vi har derfor lavet en lettilgængelig guide til, hvad dit CV skal indeholde, og hvordan det kan struktureres. Slutteligt har vi samlet nogle CV skabeloner og CV eksempler, som du kan bruge som inspiration. Og husk på: Dit CV er din fremtid, ikke din fortid.

 

cv skabelon og cv eksempel

 

Hvad skal et CV indeholde?

Der er ganske enkelt nogle bestemt informationer, som dit CV bør indeholde. De er nemlig helt essentielle for, at din fremtidige arbejdsgiver kan skabe sig et overblik over, hvem du er som medarbejder. Vi har samlet de vigtigste her:

 

logo Kontaktinfo (dit navn, telefonnummer, mail)

logo Profiltekst (5-10 linjer der fanger modtageren og med fokus på dine kompetencer og motivation)

logo Erhvervserfaring (arbejdsopgaver og resultater/udbytte)

logo Uddannelse

logo Frivilligt arbejde

logo IT-kompetencer

logo Sprog

logo Kurser 

 

 

CV-struktur. Hvordan gør man?

Nu har vi fået styr på, hvilke informationer der bør være i dit CV. Hvordan strukturerer man så CV’et? Og hvilke retningslinjer er gode at følge, når man designer sit CV? Læs med og bliv klogere.

 

logo Omvendt kronologi
Det vil sige, at du starter med at nævne de nyeste erhvervserfaringer, uddannelser osv. Ifølge Ballisager foretrækker 52% af virksomhederne denne opbygning.

logo Hold det kort
De fleste virksomheder foretrækker et CV på 2-3 sider.

logo Gør det overskueligt
Det hjælper modtageren til at let kunne finde rundt i dit CV. Huske på, at virksomheder bruger ganske få minutter på at læse dit CV.

logo Brug punktformer
Det er også med til at gøre dit CV overskueligt, og så kan du med fordel fremhæve dine kernekompetencer på den måde.

logo Målret din profiltekst
Det er her, du skal fange modtagerens opmærksomhed. Det er derfor vigtigt at fremhæve de kompetencer, der er relevante i forhold til den stilling, du søger. Skriv også gerne, hvad din motivation for jobbet er. Hold det til 5-10 linjer.

logo Overvej et foto
Der er delte meninger om, hvorvidt der skal være foto på et CV. Mange virksomheder foretrækker dog, at der er et foto af dig på dit CV. Husk at vælge et seriøst og professionelt et.

logo Hvad er dine kompetencer
Kom med eksempler på hvad både dine faglige og sociale kompetencer. Det giver virksomheden et billede af dig som medarbejder. Læs også vores guide til kompetencer.

logo CV layout.
Tænk over, hvad det er for en branche, du sender dit CV til. Hvis stillingen, du søger, lægger op til kreativ tænkning, kan det være en god ide at vise din kreativitet via dit CV.

 

 

CV skabelon og CV eksempler 

Et CV viser virksomheden, hvem du er, og hvad du har at byde på. Et CV er altså personligt og målrettet, og fungerer ikke, hvis du blot laver en “copy paste”. Men det kan også være svært at komme i gang med sit første CV. Derfor vil vi rigtig gerne hjælpe dig lidt på vej. 

 

Har du brug for en god CV skabelon?

I al sin enkelthed kan du faktisk finde CV skabeloner i Word. Gå til Arkiv > Ny fra skabelon.

Du kan også tage et kig på ZenResume. Det er en gratis platform, der giver dig mulighed for at lave et velstruktureret CV med de oplysninger, der hører til på et CV. Det er let og overskueligt at gå til, og der er nogle fine layouts.

Derudover findes der også Canva, som er en platform, der giver dig mulighed for at lave alverdens forskellige designs – herunder CV’er. Det er ikke alle features, der er gratis, men det er stadig muligt at lave et flot og kreativt CV. De har CV skabeloner, men du kan også give dig i kast med dit helt eget design.

 

Har du brug for nogle gode CV eksempler?

Så har vi samlet 5 gode til dig, som du kan bruge til inspiration, når du skal lave dit eget CV. Eksemplerne er lavet med forskellige værktøjer, har forskellige erfaringer med sig, og er målrettet forskellige brancher. Husk det, når du lader dig inspirere.

CV eksempel 1 

CV eksempel 2

CV eksempel 3

CV eksempel 4

CV eksempel 5