Case Competitions. Hvad går de egentlig ud på?


Vi mener, at din jobsøgning bør være sjov. Her er Case Competitions en fremragende mulighed, hvis du vil give dig selv et boost på jobfronten. Men hvad er en Case Competition overhovedet, hvorfor tage til dem, og hvordan kommer man i gang? 

Kort fortalt så er Case Competitions en smagsprøve på den virkelige verden, når det kommer til arbejdslivet. Det er et forum, hvor fx studerende og nyuddannede på bedste vis skal sætte deres færdigheder, teoretiske viden og kompetencer i spil. Alt sammen ud fra en case konstrueret af en virksomhed. Stadig lidt forvirret? Så læs med og bliv klogere.

 

case competition is about teamwork, thinking and solutions

 

Hvad er Case Competitions?

Okay, en smagsprøve på den virkelige verden. Hvad mener vi med det? Nu skal du høre.

En Case Competition er som en sjov og lærerig udfordring. Som oftest har en virksomhed opstillet en case, hvor det er op til dig at finde den bedste løsning på problemstillingen. Casen vil ligne et typisk scenarie, som du kan komme ud for at skulle løse i arbejdsmarkedets virkelige verden. 

Derudover løses casen ofte i hold. Det vil sige, at du ikke er alene om at skulle arbejde med problemstillingen, men skal samarbejde med andre personer for at komme frem til den bedste løsning. Sammen dyster I mod andre hold, der ligeledes vil give deres bud på den bedste løsning.

Det er forskelligt, hvor lang tid en Case Competition varer. Der er dog altid fastsat en tidsramme for opgaven. Afslutningsvis præsenterer holdene som regel sine løsninger foran et dommerpanel, der både vurderer holdenes indsats, og beslutter, hvilket hold der skal vinde.

 

 

Hvorfor Case Competitions?

Case Competitions er gode, fordi du får en smagsprøve på virkeligheden. Vi har samlet nogle punkter, der fortæller, hvorfor Case Competitions gavner dig i din jobsøgning – både som studerende og nyuddannet.

 

logo Få indblik i virksomheden
Det er en virksomhed, der opstiller problemstillingen. Det er derfor en unik mulighed til at få et indblik i de typer arbejdsopgaver, du kan få hos den pågældende virksomhed.

 

logo Fra teori til praksis
Den viden, du har fået under din uddannelse, har du chancen for at anvende. Du kan fx sætte dine akademiske kompetencer i spil, og vise forståelse for hvordan teoretisk viden omsættes til praksis. Du træner at præsentere et produkt samt udvise selvstændighed og gode samarbejdsevner. Alt sammen helt essentielle egenskaber for langt de fleste arbejdspladser.

 

logo Boost dit CV
Det er altid en fordel at kunne skille sig ud fra mængden. Gør det ved at deltage i Case Competitions og skriv dem på dit CV. Det viser virksomheden, som læser dit CV, at du kan finde ud af at bruge din viden og kompetencer i praksis.

 

logo Udvid dit netværk
Til Case Competitions kommer du til at være i samme rum som alverdens interessante personer. De kan hjælpe dig med at få foden indenfor hos en spændende branche og sætte dig i kontakt med relevante personer. Du kan fx udvide dit netværk ved at arrangere kaffemøder og connecte med folk på LinkedIn.

 

logo Undersøg muligheden for studiejob, praktik eller fuldtidsjob
Mange af de virksomheder, som arrangerer Case Competitions, bruger også disse events til rekruttering af nye medarbejdere. De kan nemlig iagttage dine arbejdsprocesser i praksis, og dermed skabe sig et mere virkelighedstro billede af, hvordan du vil fungere som medarbejder hos dem. Det er derfor en oplagt mulighed til at forhøre sig med virksomheden, om der er et potentielt studiejob, praktik eller fuldtidsjob hos dem.

 

 

Kom i gang med Case Competitions

Det er simpelthen bare med at kaste dig ud i det. Selvom det kan virke grænseoverskridende, så tør vi godt garantere dig, at du kommer ud på den anden side med en masse brugbare redskaber til din videre jobsøgning. Her er nogle tips til, hvordan du kommer i gang med Case Competitions:

 

logo Sørg for at researche virksomheden på forhånd
Nogle gange er virksomheden annonceret, når du tilmelder dig Case Competitions. Hvis det er tilfældet, så sæt dig ind i virksomhedens projekter, vision og baggrund. Det skaber et godt fundament, og vil med garanti give dig og dit hold en fordel, når først konkurrencen går i gang.

 

logo Søg viden fra tidligere cases og deltagere
Du får en god indsigt i, hvad en case kan indeholde ved at læse tidligere cases. Enten kan du finde dem på arrangørernes hjemmeside, eller du kan kontakte dem og spørge. Du kan også med fordel få viden fra personer, der tidligere har deltaget i Case Competitions.

 

logo Diversitet på holdet
Det er en kæmpe fordel for dit hold, hvis I har forskellige styrker og færdigheder. På den måde kan I komplimentere hinanden og skabe et dynamisk samarbejde, hvor I har noget forskelligt at byde ind med.

 

logo Find det event, der passer til dig
Der findes utroligt mange forskellige events. Få et overblik over dem hos os på CareerToGo, og find det event, der passer perfekt til dig.