Kaffemøder åbner op for muligheder og jobs


Alle taler om de der kaffemøder. Men hvad går de egentlig ud på? Hvorfor er de relevante for dit netværk? Og hvordan kan de være med til, at du lander drømmejobbet i fremtiden? De spørgsmål stillede vi os selv, og gik straks i gang med at finde svarene. Læs med og bliv klogere.

Kaffemøder er en uformel og sjov måde at komme i kontakt med interessante personer, der kan gavne din jobsøgning. De giver dig mulighed for at få viden fra personer, der arbejder indenfor den virksomhed, branche eller det felt, som du er interesseret i. De gavner dit netværk, og kan åbne op for mange spændende jobmuligheder. Og fordi kaffemøder er uforpligtende, er de ikke så skræmmende. Du skal bare øve dig, og turde kaste dig ud i det. Vi vil forsøge at hjælpe dig på vej.

 

kaffemøder

 

Hvad er et kaffemøde?

Du er sikkert stødt på ordet kaffemøde før – enten i forbindelse med din egen eller andres jobsøgning. Nogle kalder dem også netværksmøder. Ja, kært barn har mange navne. 

Vi danskere er generelt ret glade for at mødes over noget at drikke. Derfor er kaffemøder en god anledning til at snakke med interessante personer. Og bare rolig – du behøver ikke partout at drikke kaffe til dine kaffemøder.

Kaffemøder er en mere uformel og sjov tilgang til din jobjagt. De kan hjælpe dig med at gøre din jobsøgning mere målrettet og personlig. Dels fordi du får en masse viden, dels fordi du skiller dig ud ved at have det personlige møde med i bagagen.

Du tager på kaffemøder, fordi du gerne vil have viden om en bestemt virksomhed, branche, stilling etc. Personen, du møder, kan hjælpe dig med at give dig et indblik i netop dét, du gerne vil vide mere om. Når du tager til kaffemøder, skaber du et netværk, og det er rigtig godt for din jobsøgning. Ballisagers Rekrutteringsanalyse 2018 viser fx, at 58% af arbejdsgiverne bruger deres netværk, når de rekrutterer nye medarbejdere.

 

Sådan skaffer du kaffemøder og skaber et netværk 

Kaffemøder giver dig et relevant netværk i din jobsøgning. Og du kan netop bruge dit netværk til i sidste ende at lande drømmejobbet. Men hvor starter man henne for at skaffe det der kaffemøde, som skaber det der netværk, som giver det der job?

Som nybegynder kan det være uoverskueligt og grænseoverskridende at invitere til kaffemøder. Hvem inviterer man egentlig? Og hvordan inviterer man? Vi har samlet nogle hurtige tips til dig her. Hvis du vil have en mere detaljeret “how-to *kaffe*”, så kan du læse vores Guide til det gode kaffemøde.

 

I princippet kan du invitere alle til kaffemøder. Personer, som du ved første øjekast ikke finder                       relevante, kan vise sig at give dig spændende viden eller sætte dig i kontakt med andre brugbare kontakter

 

Du kan invitere via dit netværk – altså få en anden til introducere dig for ham eller hende, du vil have kaffemødet med. Du kan også kontakte personen selv fx via LinkedIn

 

Nævn, hvorfor du gerne vil have et kaffemødet med personen. Det skal ikke være en lang roman, men det giver personen en idé om, hvad mødet skal handle om

 

Fra kaffemøde til drømmejob?

Vær indstillet på, at kaffemøder ikke nødvendigvis fører direkte til drømmejobbet. Det betyder dog ikke, at det er spild af tid. Tværtimod! Det handler nemlig i lige så høj grad om al den viden, du får ud af mødet. Du bliver også trænet i dine fremtidige jobinterviews, hvordan jargonen er i branchen, og hvilke buzzwords er gode at have med i jobansøgningen. Derudover kan personen, du har holdt kaffemøde med, sætte dig i kontakt med en anden interessant person. For husk på: you never know who they know! Og så kører du simpelthen bare derudad med at netværke.

Hvordan ser det gode kaffemøde så ud? Helt kort fortalt handler det om at skabe et behageligt og fagligt funderet rum, hvor to personer skal introduceres for hinanden. Her deler I erfaringer og viden, og åbner op for nye muligheder for hinanden.

Hvis du er studerende eller nyuddannet, vil det højst sandsynligt være personen, du drikker kaffe med, som har flere erfaringer og større viden på det givne område. Og det er også helt ok, du skal jo starte et sted. Langt de fleste bliver glade for, at andre viser interesse for deres felt, og er mere end villige til at fortælle om det, de brænder for. Ifølge Ballisagers Rekrutteringsanalyse fra 2015 var fx kun 38 ud af de 713 adspurgte afvisende overfor et møde. Det, I snakker om på et kaffemøde, skal da helst være med udgangspunkt i den viden, personen overfor dig kan byde ind med.

Nysgerrig efter at vide mere om det gode kaffemøde – hvordan du skaffer det, og hvad I snakker om? Så husk at hoppe over på vores blogindlæg om en guide til det gode kaffemøde som vi linkede til længere oppe.

Og hvem ved – måske fører dine kaffemøder til et studiejob, praktik eller en fastansættelse!