Guide til de gode kaffemøder. Sådan gør du


Vi har hørt, at kaffemøder skulle være rigtig gode for din jobsøgning. Men hvordan får man egentlig skaffet kaffemøder, og hvad snakker man overhovedet om til dem? Vi satte os for at undersøge sagen, og har lavet en guide til dig, der gerne i gang at *kaffe* dig til spændende studiejobs, praktikker og andre jobmuligheder.

Ja, kaffemøder er rigtig gode for din jobsøgning. Det gælder både hvis du søger et studiejob, et praktikforløb eller andre typer jobmuligheder. For kaffemøder sætter dig i kontakt med interessante personer, der på den korte og lange bane gavner din jobjagt. Der er ingen grænser for, hvem du kan invitere til kaffemøder. Så længe I finder et fælles udgangspunkt for mødet, så skal I nok få gavn af hinanden. I er nemlig begge interesseret i at udvide og senere kunne udnytte jeres netværk. Selvom kaffemøder har en uformel karakter, så husk på at det til stadighed er den faglige sparring, der er omdrejningspunktet. Læs videre med, og bliv klædt på til selv at give dig i kast med kunsten at *kaffe*.

 

samtale kaffemøde

 

Sådan skaffer du kaffemøder 

Kaffemøder skaber netværk, og du skaffer kaffemøder via dit netværk. Forvirret? Bare rolig, det er faktisk ret simpelt at få gang i kaffemøder. Også selvom dit netværk ikke er så stort endnu.

 

logo Skab et overblik over dit eksisterende netværk
Overblikket hjælper dig til at finde ud af, hvor du skal starte. Udvælg hvem fra dit netværk som 1) er interessante at tage et kaffemøde med og 2) kan introducere dig for andre. Ifølge Ballisagers Rekrutteringsanalyse fra 2015 er den mest effektive vej til et kaffemøde at blive anbefalet af en fra dit netværk. Og husk at tænke ud af boksen: you never know who they know.

 

logo Brug LinkedIn
LinkedIn kan ses som arbejdsgivers og arbejdstagers datingsite i jagten på det perfekte match. Ifølge Ballisagers Rekrutteringsanalyse fra 2018 ligger LinkedIn i Top 3 over foretrukne rekrutteringskanaler. Det er et godt sted at skaffe kaffemøder, da du kan samle og udvide dit netværk. Hvis personen ikke er en del af dit netværk, så tøv ikke med at sende en anmodning om at connecte. Skriv hvad dit formål er, så modtageren har lettere ved at tage stilling.

 

logo Forbered dig
Både før du kontakter personen og før kaffemødet. Research personen, virksomheden og branchen. Det gør din henvendelse seriøs og målrettet. Forbered også nogle spørgsmål til kaffemødet baseret på din research, så I holder jer til formålet med mødet. Hvis du vil være et skridt foran, så tjek også Crystal Knows ud, hvor du finder ud af, hvordan en bestemt person foretrækker at kommunikere.

 

logo Vær klar i spyttet
Fang personens opmærksomhed med det samme ved at gøre det klart tidligt i din henvendelse, hvad formålet med mødet er. Du kan både ringe og skrive en mail – førstnævnte kan med fordel følges op med en bekræftende mail. Fortæl også, hvordan du har fundet frem til vedkommende (fx netværk). Vær seriøs men samtidig også afslappet og uformel – ligesom kaffemødet gerne skal være.

 

Hvad snakker man om til kaffemøder?

Du har fået arrangeret dit kaffemøde med en, du godt vil tilføje til dit netværk. Næste step er så selve mødet. Men hvad snakker man egentlig om på sådan et kaffemøde?

 

logo Du starter med
at sige tak, fordi personen vil mødes med dig. Fortæl så eventuelt helt kort(!) hvem du er i forhold til relevansen for mødets formål – fx at dit studie lægger op til at arbejde indenfor branchen. Følg derefter igen op på, hvad formålet med kaffemødet er.

 

logo Vær nysgerrig
Det er altid en god anledning til en god samtale, når der er oprigtig nysgerrighed indblandet. Men husk hele tiden at hold dig til formålet med kaffemødet, og stil kun spørgsmål, hvis du er interesseret i svarene.

 

logo Lyt og spørg
Det handler om, at du skal lære noget. Det er ikke en jobsamtale, hvor du skal sælge dig selv og dine kompetencer. Personen skal tidsnok selv spørge ind til din faglige profil, hvis det bliver relevant. På den måde udviser du ydmyghed, respekt og interesse.

 

logo Vær realistisk med dine spørgsmål
Personen har uden tvivl en masse viden, som han eller hun hjertens gerne vil dele med dig. Men hold dig til at stille spørgsmål, som personen rent faktisk kan svare på.

 

logo Spørg ind til
virksomheden, branchen og personens karriereforløb. Brug din research, når du stiller spørgsmål. Det viser, at du er seriøs og har en oprigtig interesse i at blive klogere. Bed fx personen fortælle om virksomheden, eller spørg hvad personens syn er på en given trend i branchen.

 

logo Slut af med…
at spørge om personen kender andre, som kunne være relevante for dig at møde. Hør også gerne, om du må sende dit CV.