Guide til  jobmesser.
Sådan får du mest ud af at deltage


Tag på jobmesse og undgå, at din jobsøgning bliver kedelig og meningsløs. Vi har skruet en guide sammen til dig, så du får maksimalt ud af at deltage i Danmarks mange jobmesser. På den måde bliver din jobsøgning sjovere og mere meningsfuld.

Vi undrer os over, hvorfor den klassiske jobansøgning er den, der oftest tyes til. Derfor er vi nysgerrige på at udforske alle de andre muligheder, der findes, når det kommer til at opnå det perfekte jobmatch. For der er virkelig alverdens måder. Men hvordan får du mest muligt ud af dem?

Det handler om at være godt forberedt for at optimere din jobsøgning. I dette blogindlæg klæder vi dig på til én af de mange mulige veje til at lande drømmejobbet på – nemlig jobmessen. Vi fortæller dig, hvad jobmesser egentlig er, hvorfor du bør deltage i dem, og så giver vi dig 5 gode råd med på vejen. Vores oplevelse er, at jobmesser har utroligt meget at byde på, hvis blot du tør at springe ud i det.

 

jobmesser 

 

Hvad er jobmesser?

Til en jobmesse befinder du dig i et rum fyldt med virksomheder og andre jobsøgende som dig selv. Virksomhederne og deres rekrutteringsansvarlige tager til jobmesser, fordi de er på udkig efter potentielle kandidater til deres ledige stillinger. Du møder op, fordi du er nysgerrig på de forskellige virksomheder. Og så ville det selvfølgelig ikke gøre noget, hvis det førte til dit næste job, vel?

Jobmessen er netop forummet, der lægger op til det perfekte jobmatch – hvilket alt andet lige er at foretrække både for dig og virksomheden. De fleste messer ligger i foråret eller efteråret og som oftest i de større danske byer. Nogle er gratis, hos andre kræver det betaling for at deltage. Få et overblik over de mange forskellige messer på vores hjemmeside her.

 

Hvorfor tage på jobmesser?

Jobsøgningen kan være svær at navigere rundt i. Hvor skal du starte, og hvordan ender du med at finde den virksomhed, der er det bedste match for dig? Her er jobmesser en kæmpe hjælp, netop fordi en god håndfuld virksomheder er samlet ét sted. Det giver dig mulighed for at være langt mere effektiv i din jobsøgning. Virksomheden står jo til rådighed lige dér, og er klar til at møde dig og dine kompetencer.

Jobmesser giver dig både overblik, netværk og indblik! Jo tak, men hvad vil det sige?

 

 

 

 

Du skaber dig et overblik over spændende virksomheder, når du deltager i jobmesser. Du får måske endda øjnene op for virksomheder og ledige stillinger, som du ikke kendte, og ellers aldrig ville høre om. Overblikket er med til at give dig en ide om, hvilke karriereveje og værdier, der er vigtige for dig. Og hvordan passer det sammen i forhold til din nuværende baggrund.

Du udvider dit netværk ved at have en god dialog med den rekrutteringsansvarlige for den virksomhed, du finder interessant. Du er nu i gang med at udvide dit netværk, og det er helt essentielt for din jobsøgning. At netværke kan nemlig åbne op for rigtig mange muligheder – fx et kaffemøde med din kommende arbejdsgiver. I sidste ende lander du måske endda drømmejobbet på grund af dit netværk.

Du får et bedre indblik i de forskellige virksomheder. Du er nemlig i direkte kontakt med dem, og kan derfor få værdifuld viden, som ellers kan være svær at få fingrene i. På jobmesser får du en god forståelse for den enkelte virksomheds arbejdskultur og værdier. Det er forudsætninger for et godt match mellem dig og en virksomhed.

 

5 gode råd når du skal til jobmesse

Det er altid en kæmpe fordel at møde velforberedt op til jobmesser. På den måde kan du være langt mere målrettet, effektiv og seriøs i din dialog med virksomhederne. Og der er større chance for, at du tager derfra med mere end bare merchandise og slik. Vi giver dig her 5 gode råd, så du er klædt godt på til din næste jobmesse.

 

Undersøg…
hvilken type messe, det er. Er det bestemte faggrupper, der møder op.
Der kan også være andre faktorer, som gør messen speciel

Udvælg…
de virksomheder, som du ved, du vil i kontakt med. Læs op på dem hjemmefra.
Undersøg fx om de har relevante ledige stillinger slået op

Medbring…
gerne dit CV. Nogen vil gerne have det tilsendt pr. mail,
mens andre foretrækker det i fysisk form

Vær klar til “kamp”
Du er ikke den eneste, som gerne vil i kontakt med virksomheden

Undervejs…
kan du tage noter, få navn/visitkort på personen du snakker med, og aftale gerne,
at du må kontakte personen igen senere – eventuelt på
LinkedIn

 

Sådan får du mest ud af din næste jobmesse. Du vil opleve, at det er en meget sjovere måde at søge efter nye jobmuligheder end fx den klassiske jobsøgning. Hvis du har brug for mere information i forhold til at forberede dig, så tag et kig her og her.